Laptop

ICT speelt in ons onderwijs een grote rol. Het gebruik van digitale middelen maakt het eenvoudiger te differentiëren en in te spelen op de actualiteit. Om nog meer gebruik te kunnen maken van digitale leermiddelen, is het van belang dat leerlingen beschikken over een computer, die zij thuis en op school kunnen gebruiken.

Niet verplicht

Het is niet verplicht om een laptop aan te schaffen. Het Veluws College garandeert altijd dat onderwijs gevolgd kan worden. Hiertoe beschikken alle vestigingen over computers die de leerlingen kunnen gebruiken.

Laptop aanschaffen

Wil je een laptop aanschaffen die je goed kunt gebruiken voor je schoolwerk? Lees dan verder om te zien aan welke eisen een apparaat moet voldoen.

Eisen laptop

Misschien heb je al een laptop of wil je zelf een laptop aanschaffen? Je laptop moet in ieder geval voldoen aan de volgende eisen:
● De accu van de laptop moet voldoende capaciteit hebben zodat je er minimaal een schooldag mee kan werken.
● Om verbinding te kunnen maken met ons draadloze netwerk moet de laptop beschikken over een wifi-adapter.

Praktische tips:
● Een kleinere, lichte laptop (13,3″) is makkelijker te vervoeren.
● Je vervoert je laptop regelmatig tussen school en huis. Daarom is het verstandig een laptop te kiezen met een stevige behuizing.
● Kies liever voor een laptop met een SSD-schijf dan één met een hybride-schijf.

Tablet
Sommige leerlingen vinden het prettig naast hun laptop een tablet te gebruiken. Nog niet alle software is geschikt voor tablets. Daarom heb je voor schoolzaken altijd een laptop naast een tablet nodig.

Laptopdokters
Zijn er problemen met de software, dan kunnen leerlingen een beroep doen op de laptopdokters. Dit zijn leerlingen die hun uiterste best doen het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Bij problemen kunnen leerlingen een formulier ophalen bij de receptie, dit invullen en samen met de laptop afgeven bij de receptioniste. Zij zorgt ervoor dat de laptop bij de laptopdokters terechtkomt.