Activiteiten leerjaar 3

Zeilweek

In klas 3 zitten alle basis- en kaderleerlingen in een nieuwe klas. Ook in de mavoklassen zijn regelmatig wijzigingen. Daarom vindt de werkweek aan het begin van het schooljaar plaats. Doel hiervan is zowel het kweken van een groepsgevoel als elkaar beter leren kennen.
Alle leerlingen van leerjaar 3 gaan tijdens de werkweek 3 dagen zeilen. Zij kiezen in Makkum het ruime sop en zeilen op het IJsselmeer of gaan Friesland in. De tweede dag staat in het teken van diverse sport- en spelactiviteiten.  De leerlingen eten en slapen op het zeilschip. De derde dag zeilen de klassen weer terug naar Makkum.

Bezoek kerstmarkt Köln

In december brengen de leerlingen uit leerjaar 3 een bezoek aan Köln. Naast het bezoeken van de traditionele kerstmarkt zal er ook aandacht besteed worden aan de Duitse cultuur.

Apenheul leerlingen 3 mavo

Hoe kun je nou beter het gedrag van apen bestuderen dan tijdens een dagje in de Apenheul? De vakgroep biologie van het Veluws College Cortenbosch laat leerlingen van klas 3 mavo gedragsonderzoek doen in de Apenheul. Gedragsonderzoek is een onderdeel van het examenprogramma. Tijdens het bezoek zullen de leerlingen gegevens moeten verzamelen die zij uitwerken in een verslag. De apen kijken hier elk jaar enorm naar uit…

Excursie 2D/3D

Tijdens het schooljaar zullen alle leerlingen van leerjaar 3 een aantal excursies maken en tentoonstellingen bekijken voor het vak CKV. Onder andere wordt het Stedelijk Museum bezocht door leerlingen uit 3 mavo.

Beeld en Geluid Hilversum

Voor het vak geschiedenis wordt in Hilversum het Beeld en Geluid museum bezocht. Naast een rondleiding zal er ook een workshop gedaan worden.

Van alle activiteiten worden foto’s gemaakt. Kijk op onze Social Media om de foto’s van onze activiteiten te bekijken.