Laptop op school

Op het Veluws College Cortenbosch werken we met computers, digitale schoolborden en een digitale leeromgeving. Wij vinden het belangrijk leerlingen goed voor te bereiden op een wereld waarin computers en digitale middelen een grote rol spelen.

Misschien heb je al een laptop of wil je zelf een laptop aanschaffen? Je laptop moet in ieder geval voldoen aan de volgende eisen:

  • De accu van de laptop moet voldoende capaciteit hebben zodat je er minimaal een schooldag mee kan werken.
  • Om verbinding te kunnen maken met ons draadloze netwerk moet de laptop een draadloze NIC te hebben die voldoet aan een van de volgende Wi-Fi standaarden: IEEE 802.11g (max. 54 Mbps, 2,4 Ghz), IEEE 802.11a (max. 54 Mbps, 5 Ghz), IEEE 802.11n (max. 600 Mbps, 2,4 Ghz en 5 Ghz), IEEE 802.11ac (max. 1,3 Gbps, 5Ghz)
  • De laptop moet beschikken over een Office pakket 2010 of hoger. Leerlingen van het Veluws College kunnen het Office pakket gratis aanschaffen via Slim.

Praktische tips:

  • Een kleinere, lichte laptop (13,3″) is makkelijker te vervoeren.
  • Je vervoert je laptop regelmatig tussen school en huis. Daarom is het verstandig een laptop te kiezen met een stevige behuizing.
  • Kies liever voor een laptop met een SSD-schijf dan één met een hybride-schijf.

Tablet

Sommige leerlingen vinden het prettig naast hun laptop een tablet te gebruiken. Nog niet alle software is geschikt voor tablets. Daarom heb je voor schoolzaken altijd een laptop naast een tablet nodig.

Is de aanschaf van een laptop verplicht?

Aanschaf van een laptop is niet verplicht. Het Veluws College Cortenbosch garandeert altijd dat onderwijs gevolgd kan worden, ook als je geen laptop aanschaft.

Trots op onze geslaagden!

Trots op onze geslaagden!

Ondernemersmarkt 19 december

Ondernemersmarkt 19 december

Info laatste lesweek 2019

Info laatste lesweek 2019

Doe-middagen goed bezocht

Doe-middagen goed bezocht